Wodka nu ook voorzien van accijnszegel

JulkortIn Suriname wordt accijns geheven op vier verschillende producten, te weten gedistilleerde alcoholhoudende dranken, alle tabaksproducten, alcoholvrije dranken en bier. Al de producten waarop er accijns wordt geheven, worden voorzien van een accijnszegel. Wodka behoort ook tot deze producten waarop er accijns wordt geheven, maar wodkaproducten werden eerder niet voorzien van accijnszegels. De fiscus deelde onlangs mee dat per 1 november 2014 wel accijnszegels zullen worden verstrekt voor wodkaproducten. Vooralsnog zal voor dit product een gele accijnszegel worden verstrekt. Het verschil zit hem erin dat men nu een zegel krijgt als bewijs, dat aangeeft dat er accijns is betaald. Normaliter is het zo dat er belasting wordt betaald en het dan afgelopen is. De zegels zijn in 2008 geïntroduceerd voor en paar producten. De belastingdienst geeft aan dat er accijnzen worden geheven, omdat de producten belangrijk zijn.
Wodka is een kleurloos zuiver distillaat, vaak afkomstig uit Rusland, Polen of Zweden. Na rum, whisky en gin is wodka de meest verkochte gedistilleerde drank ter wereld. Wodka heeft doorgaans een consumptie alcoholgehalte van rond de 40 volumeprocent, maar wordt soms gedistilleerd tot wel 95 volumeprocent en dan verdund met water. De drank heeft geen rijpingsproces zoals de meeste andere gedestilleerde dranken en behoort hierdoor tot een van de zuiverste.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!