Gratis Wikipedia op Digicel-telefoons

dblogoDigicel en de Wikimedia Foundation, de non-profit organisatie die Wikipedia en haar zusterprojecten beheert, kondigen vandaag een samenwerkingsverband aan om vrije toegang tot Wikipedia aan alle Digicel klanten aan te bieden, ongeacht of ze een dataplan hebben. De samenwerking is onderdeel van Wikipedia Zero, een initiatief om mensen kosteloos vanuit hun mobiele telefoon onbeperkte toegang te verschaffen tot Wikipedia. Dit in lijn met Wikimedia’s missie om kosteloos toegang tot kennis en informatie te verschaffen.
Momenteel hebben naar schatting 400 miljoen mobiele abonnees gratis toegang tot Wikipedia, dankzij 41 operators in 34 landen die zich al hebben aangesloten bij Wikipedia Zero. De Digicel overeenkomst zal gratis mobiele toegang verschaffen aan Digicel klanten in 31 markten in het Caribisch gebied, Centraal-Amerika en Asia Pacific.
“Uit analyses van o.a. het dataverbruik van onze klanten kunnen we concluderen dat onze klanten het maximale willen halen uit hun mobiele telefoons. Mobiele penetratie groeit exponentieel in de regio en steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon als leermiddel. Daarom zijn we verheugd om de voordelen van Wikipedia Zero aan onze klanten te kunnen bieden “, zegt Alex Holvoet, CEO van Digicel Suriname.
Wikipedia is de grootste gratis kennisbank die ooit is samengesteld. Het is een gezamenlijke creatie van vrijwillige redacteuren van over de hele wereld. Er zijn meer dan 280 taalversies van Wikipedia, die meer dan 33,5 miljoen artikelen bevatten. Zij krijgen per maand bijna een half miljard unieke bezoekers en meer dan 20 miljard maandelijkse pageviews. Elke maand bewerken ongeveer 70.000 mensen actief Wikipedia.
“We zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat iedereen zonder barrières toegang heeft tot de kennis op Wikipedia via mobiele telefoons en zonder dat er datakosten in rekening worden gebracht. Wij beogen ook dat iedereen kennis kan creëren en zo kan bijdragen aan een sterke gemeenschap. We zijn dan ook erg enthousiast over de samenwerking met Digicel waarbij het potentieel om kennis ter beschikking te stellen aan een nieuw publiek enorm is”, zei Carolynne Schloeder, hoofd van Global Partnerships met de Wikimedia Foundation.
Wikipedia Zero is beschikbaar via een gratis app te downloaden in de Google Play Store, de iTunes store, of op www.wikipedia.org

error: Kopiëren mag niet!