Fernandes: ‘We hadden eerder een prijsverlaging’

FernandesIn het artikel ‘Fernandes Bottling verhoogt prijzen vanwege dure deviezen’ van vrijdag 13 februari 2015 is een opmerking van de voorzitter van Consumentenkring, Albert Alleyne, niet helemaal goed opgevat door Fernandes Bottling NV. In het bericht had Alleyne namelijk aangegeven dat het nog nooit is gebleken in de hele geschiedenis van Fernandes dat zij een prijs omlaag heeft gebracht. De voorzitter zou dus niet gecharmeerd zijn van de mededeling dat Fernandes de prijs omlaag zal brengen indien de dollarprijs voor langere tijd stabiel blijft. Het bedrijf attendeerde Dagblad Suriname erop dat in 2014 Fernandes de prijs van een liter softdrink heeft verlaagd van SRD 3,80 naar SRD 3,50.
Alleyne geeft aan dat de verlaging van Fernandes niet was opgevallen, want over het algemeen doet het bedrijfsleven niet aan prijsverlaging. ‘Dat Fernandes dat ooit heeft gedaan, is een prettig gebaar, maar het zou mooier zijn als zij transparanter zou zijn naar de consument toe en als ze een verhoging toepast die noodzakelijk is. Het bedrijfsleven moet zo transparant mogelijk zijn naar de consument toe als je wil dat de consument het vertrouwen heeft wanneer er een prijs is verhoogd, dat er daadwerkelijk een verhoging in zit die rechtvaardig is. Wat we dus zien, is dat de prijs is verhoogd met ongeveer 10% en dat de koers ook met 10% omhoog gegaan is, dus van 3,35 naar 3,70, precies 10%. Dat houdt in dat alle andere factoren ook duurder geworden zijn en dat is niet waar. Als dit technisch en rekenkundig bekeken wordt, klopt het niet dat Fernandes een rechtvaardige verhoging aankaart’, aldus Alleyne.

error: Kopiëren mag niet!