Somohardjo: ‘Misschien gaat KTPI naar Abop’

Somohardjo (3).1Voor Paul Somohardjo is er geen rek meer in de onderhandelingen met de KTPI in V7-verband. De voorzitter van de Pertjajah Luhur vindt dat de partij van Willy Soemita niet meer kan krijgen dan wat ze tot nu toe uit de bus heeft kunnen halen. ‘Vandaag is de laatste dag van de onderhandelingen in V7-verband en er moet een besluit komen. We gaan door, met of zonder KTPI’, zei Somohardjo gisteravond in het programma Live Aktua Jawa op Pertjajah TV. Somohardjo zei dat hij van een KTPI-bron heeft vernomen dat deze partij met de Abop van Ronnie Brunswijk flirt voor een samenwerking. Ze zouden dan de Abop-droom om een zetel in Commewijne te behalen kunnen helpen verwezenlijken.
Onderhandelen is geven en nemen. ‘Maar je kan niet alleen nemen. We hebben hen zekerheid gegeven in Commewijne door ons nummer 1 positie af te staan. Als ze op 4 waren, zouden ze nooit op zichzelf binnenkomen in Commewijne’, zei Somohardjo. Hij gaf ook aan dat de KTPI in Paramaribo van 13 op 11 is beland. ‘Maar ze wilden een plaats in de top 7. Wat ze niet begrijpen is dat er veel opschuivingen zullen plaatsvinden op de lijst in Paramaribo, want de personen in de top zullen regeringsposities innemen’, legde hij uit.
Somohardjo gelooft niet in Soemita’s besluit om zijn onderhandelingsmandaat terug te geven aan het hoofdbestuur. ‘Wie gaat beter kunnen onderhandelen dan Soemita, die al 42 jaar in de politiek zit. Gaat iemand anders uit het hoofdbestuur meer kunnen halen? Er is niets meer te geven. En als iemand anders uit de KTPI dat wel kan doen, dan is Soemita ongeschikt als voorzitter’, gaf Somohardjo aan. ‘We zijn benieuwd wie ze vandaag zullen sturen voor de slotonderhandelingen.’
Na vandaag wordt er niet meer onderhandeld over posities in V7-verband. Somohardjo vertrekt namelijk naar het buitenland voor een Verre Oosten -trip en zal tot 21 maart uitlandig zijn. ‘V7 gaat door. Al zijn er maar 6 partijen. De 7 staat niet voor het aantal partijen, maar voor het magisch getal. De V staat voor Victorie.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!