Partijpropaganda met staatsmiddelen

aSureshAfgelopen zaterdag hield de NDP een ressortvergadering te Kwatta. Lijsttrekker van NDP in Wanica, Soerish Algoe tevens minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), behoorde ook tot de sprekers van de avond. Na de vergadering mochten de aanwezige landbouwers mest in ontvangst nemen. De mest werd beschikbaar gesteld door het ministerie van LVV. Mest ter beschikking stellen is een aangelegenheid van LVV. Het is een NDP-vergadering geweest. Zou de NDP dus propaganda voeren met staatsmiddelen?
Parlementariër Carl Breeveld noemt dit een ongelukkige omstandigheid dat de twee activiteiten samenvallen. ‘Als de NDP die dingen aanbood, dan was er geen enkel probleem. Maar je moet in die functie wel het onderscheid maken. Want in welke functie heeft hij de mest gegeven? Als lid van de NDP, deskundig op het gebied van landbouw of als minister? Als de 2 dingen samen gaan, dan is het een beetje rommelig. Als hij die dingen vanuit zijn positie als NDP’er geeft, dan is er niets aan de hand, maar als hij het als minister aanbiedt, dan wordt het een moeilijke zaak’, aldus Breeveld.
Geven aan de sector
‘Wij moeten dit zeer nadrukkelijk afkeuren’, meent parlementariër Radjkoemar Randjietsingh. ‘Dit is misbruik maken van de bevoegdheid die je hebt als minister. Het maakt niet uit in welke hoedanigheid hij zich daar bevond. De zaken die hij ter beschikking heeft, moet hij geven aan een sector. De sector weet waar de problemen zijn, wie het kan betalen en wie niet. Laat de sector dat doen. Niet dat de minister huis aan huis moet gaan om waterpompen, brush cutters enzovoorts te verdelen. Deze regering is ook maanden bezig op de televisie, in de vorm van informatie om partijpropaganda te voeren.
Wij zijn hierover bezig na te denken, want er is nu voor de andere politieke organisaties geen gelijk speelveld. Dit is onrecht tegenover andere politieke organisaties’, meent Randjietsingh.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!