Girjasing: ‘NDP moet een teller gaan kopen’

Girjasingh.1VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing betwijfelt de beweringen van ex-partijlid Keshopersad Gangaram Panday, die afgelopen weekeinde beweerde 300 VHP’ers uit Commewijne naar de Nationale Democratische Partij (NDP) te hebben gebracht. Volgens de politicus moet de paarse partij maar een teller gaan kopen, omdat zij zeer waarschijnlijk het verschil tussen enkelen en honderden niet weet te maken. Girjasing zegt dat hij uit het veld heeft begrepen dat er inderdaad VHP’ers zijn die de oranje partij vaarwel hebben gezegd. Echter zou het hier slechts om vier tot vijf leden gaan. Volgens hem gaat het om mensen die in bepaalde gevallen om ideologische redenen en ontevredenheid de partij de rug hebben toegekeerd. Echter ziet hij ook mensen tussen de overlopers die voor materiële aanbiedingen de overstap hebben gedaan. Hij vindt het jammer dat mensen voor materiële zaken zijn gezwicht.
Girjasing beweert dat het overgrote deel van de mensen, die op de verschillende vergaderingen van de NDP aanwezig waren, opgeroepen waren om lijfelijk aanwezig te zijn. In ruil voor hun aanwezigheid zouden zij een baan bij de overheid geregeld krijgen of grondpapieren in orde gemaakt krijgen. Daarnaast waren bijna 20 tot 30 procent van de mensen zelf door de VHP gestuurd om zaken te observeren. Volgens de parlementariër moet het masker nu vallen, aangezien het vrijwel duidelijk is dat de NDP het verlies nu al in haar nek voelt. Volgens zijn berekening zal de V-7 (VHP, NPS, BEP, PL, KTPI, SPA en DA ‘91) alle zetels in het district veroveren, waardoor de paarse partij nul zetels zal krijgen in Commewijne. ‘Dit is waarom de NDP ook nog over is gegaan om zwak begaafden voor de gek te houden, zodat zij voor de partij stemmen.’ Girjasing vindt dat bij een overstap de mensen moeten kunnen aantonen dat zij ooit inderdaad lid van de partij zijn geweest. ‘Anders veroorzaakt dit een chaos waardoor een ieder zou kunnen zeggen dat zij een overstap hebben gemaakt.’ Volgens Girjasing kan hetzelfde ook gezegd worden van Para, waar ook beweerd is dat 500 VHP’ers en 200 NPS’ers zijn overgelopen. Uit de berichten in de lokale dagbladen leest en ziet hij dat er grotendeels jeugdigen en tieners op de vergadering waren. ‘Als mensen zeggen dat 500 over zijn gelopen, moet je dan rekenen op 3 of 30. Dit, omdat politici altijd proberen meer aan te geven dan wat werkelijkheid is.’
Soeshma Bahadoer, kernvoorzitter van VHP Para-Oost, trekt de overstap van de 500 VHP’ers naar de NDP ook in twijfel. De overstap van 500 VHP’ers naar de NDP was ‘hot item’ op de vergadering afgelopen zaterdag. Het leek even uit de hand te lopen toen zij de confrontatie aanging met Keshopersad Gangaram Panday. ‘De mensen die zijn overgelopen van de VHP naar de NDP, die waren nooit VHP’ers’, benadrukte ze. Ze vroeg de mensen of zij ooit een lidmaatschapsformulier hebben getekend van de VHP. ‘Kun je bewijzen dat je ooit VHP’er was’, vroeg ze de ex-VHP’ers. Op gegeven moment leek het erop alsof Gangaram Panday haar het woord ontnam door de microfoon van haar af te pakken.
Girjasing daagt de huidige regering uit om haar beloftes van 2010 alsnog waar te maken. Volgens hem heeft de regering 200 kranen in Commewijne gezet, zonder dat er een druppel water uit stroomt. ‘Breng water voor het volk’, benadrukt de politicus.
FR

error: Kopiëren mag niet!