Lid roversbende aangehouden en opgesloten

In een strafzaak waarbij een leverancier van een handelsbedrijf op dinsdag 16 december 2014 mishandeld en beroofd is te Albina, heeft de politie nog een aanhouding verricht. De 29-jarige Sykorski W. alias Sokoro is door de recherche van Regio Oost – Suriname aangehouden en in verzekering gesteld. De verdachte Sykorski was samen met de andere verdachten in zijn personenauto naar Albina gereden om de gewapende beroving te plegen. Sykorski was bekend met de werkwijze van de leveranciers van het handelsbedrijf, omdat hij zelf als chauffeur gewerkt had voor dat bedrijf. Zijn comparanten, Fabian A. en Hesdy M., die eerder zijn aangehouden en opgesloten, hebben intussen toegegeven dat zij de beroving gepleegd hebben samen met Sykorski en dat Sykorski met het idee was gekomen om de beroving te plegen. Er was SRD 21.000 buitgemaakt. Fabian A. en Hesdy M. zijn op de dag van de beroving aangehouden. Het geld is ook teruggevonden. Het vuistvuurwapen dat gebruikt is om het misdrijf te plegen, is gevonden en in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!