Somohardjo verwijt Megacombinatie dictatoriale en dominante houding

IMG_0374Op de V7 combinatie massameeting heeft Paul Somohardjo (PL) aangegeven dat de Megacombinatie, die eens 36 zetels had in het parlement, is verworden tot een minicombinatie vanwege hun dominante, dictatoriale houding en hun verdeel- en heerspolitiek. Hij ging ook in op de wijze waarop de Megacombinatie de verdeel- en heerspolitiek heeft toegepast op de A-Combinatie, Nieuw Suriname en op zijn eigen partij. Aan het begin van zijn toespraak hield hij de aanwezigen voor sprakeloos te zijn van de opkomst. Ondanks de regen zijn de mensen in groten getale getogen naar het partijcentrum van de VHP, waar de massameeting werd gehouden. Hij gaf ook aan berichten te hebben ontvangen dat de tegenpartij mensen bedragen tussen de SRD 500 en SRD 1500 wilde betalen om niet naar de meeting te gaan. Volgens hem heeft de Almachtige hen op de proef gesteld met de regen. Dit, om te weten te komen hoe vastberaden de aanwezigen zijn. ‘V7 staat voor victorie en voor verdrijving van de huidige regering’, benadrukte Somohardjo. ‘Na regen komt zonneschijn.’

‘We coach a pley’
Somohardjo is ervan overtuigd dat de ‘silent majority’ ook op deze combinatie zal stemmen. De stille meerderheid, die geen vlaggen zet en niet naar openbare vergaderingen gaat, zal volgens Somohardjo ook op deze combinatie stemmen. ‘Als ze moeten kiezen tussen Gregory Rusland en Bouterse, dan zullen ze zeker voor Rusland kiezen. Als ze moeten kiezen tussen Chandrikapersad Santokhi en Bouterse dan zullen ze zeker kiezen voor Santokhi.’ Zo ging hij het rijtje af. Hij gaf ook aan dat Soemita en hij, vanwege hun leeftijd, coaches zijn van de combinatie. De heren zijn beiden boven de 70. ‘We coach a pley’, benadrukte hij. ‘We zijn oud maar niet koud’, grapte hij verder. Volgens Somohardjo komt de tegenstander met diverse bedreigingen. ‘Don’t push a peacefull man to far’, zou president Bouterse op een vergadering te Tamansari hebben aangegeven. ‘Wo push you gi Amerika’, gaf Somohardjo aan. Hij deed als laatst een beroep op de aanwezigen om geen genoegen te nemen met kruimels, hoe moeilijk het ook mag zijn.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!