Middenblok mikt op 5 tot 8 zetels

Het middenblok waarvan 3 politieke partijen de trekkersrol vervullen, streeft om landelijk tussen de 5 en 8 zetels te behalen. Het gaat om de partijen De Nieuwe Leeuw, Nieuw Suriname en Democratische Unie Suriname (DUS). De voorzitters en trekkers van deze partijen zijn respectievelijk Dharm Mungra, John Nasibdar en Romeo Diko. Mungra vindt dat het middenblok een alternatief is voor de zwevende kiezers. Dit geldt vooral gelet op het feit dat de 2 grote blokken – MC/NDP enerzijds en de Samenwerkende Partijen (G7) anderzijds – lijnrecht tegenover elkaar staan. Dit zou hebben geresulteerd in de toename van de zwevende kiezers. Volgens Mungra ‘begint de verharde opstelling tussen beide blokken lugubere vormen aan te nemen’. ‘Ze spelen op de man en niet meer op de bal.’
Mungra geeft aan dat het middenblok de harmonie en rust uitstraalt voor kiezers die een beleid zonder spanningen willen. Dit is als een voorwaarde gesteld voor de overige 5 partijen, met wie het middenblok nog in onderhandeling is. ‘Al die ontevreden mensen zoeken een huis. En wij hebben het geschikt politieke huis voor hun.’ Mungra beweert dat tal van personen afkicken op de onethische wijze waarop er momenteel politiek wordt bedreven.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!