Quota Owru Yari Earplugs campagne

Op oudjaar vindt de inmiddels bijna wereldbekende pagara-estafette plaats. Tegelijkertijd wordt ook de jaarlijkse “Earplugs campagne” van Quota International of Suriname gehouden. Quota, een serviceclub van professioneel werkende vrouwen, biedt onder andere hulp aan mensen met een gehoorbeperking in de preventieve en in de ondersteunende sfeer. Met deze campagne beoogt Quota bij de Surinaamse gemeenschap, vooral bij jongeren, het bewustzijn te vergroten van het negatief gevolg van langdurige en frequente geluidsoverlast. Het menselijk gehoororgaan kan maximaal 80 decibel (dB) gedurende 8 uren per dag verdragen. Alles hierboven leidt geleidelijk aan tot gehoorbeschadiging of gehoorverlies, welke te merken is aan een constante piep, fluittoon of oorsuizing. Voorbeelden van veelvoorkomende schadelijke geluidsdragers zijn: volume autoradio op 140 dB; MP3 speler: 90 – 110 dB; discotheek: 100 – 120 dB; vuurwerk tot 140 dB.
Voor deze Earplugs campagne zal Quota in samenwerking met Rotartact Genesis op oudejaarsdag in totaal een record aantal van 18.000 oordoppen uitdelen. Rotartact Genesis, een serviceclub waarvan de leden tussen 18 en 30 jaar zijn, zal vooral onze Surinaamse jongeren bewust maken van deze campagne.
Met het verstrekken van de oordoppen aan het publiek hoopt Quota het gehoor te helpen beschermen tegen geluidsoverlast dat veroorzaakt kan worden door het afschieten van vuurwerk in de binnenstad.
De oordoppen zullen worden uitgedeeld in de binnenstad en wel in de omgeving van de Domineestraat en het Vaillantsplein, waar de pagara-estafette zich concentreert. De distributie zal geschieden vanaf 10:00 uur en het publiek zal worden uitgelegd hoe deze oordopjes gebruikt kunnen worden.
De Earplugscampagne is mede mogelijk gemaakt door de onmisbare bijdrage van Surlaco, Boskalis, SEMC, Haukes, Devan Agengies, CCC Group en Surmac. Deze bedrijven hebben de oordoppen ook dit jaar belangeloos verstrekt. De overhandiging van de oordoppen heeft 22 december jl. plaatsgehad in Hotel Krasnapolsky.

error: Kopiëren mag niet!