Rechter-commissaris verlengt aanhouding onderofficieren

De rechter-commissaris heeft precies een week na de inverzekeringstelling van de 2 onderofficieren van politie, over de ontsnapping van de 6 arrestanten van politiepost Latour, hun aanhouding rechtmatig beoordeeld. De verdachten werden op vrijdag 12 december in verzekering gesteld. De 6 arrestanten wisten in de nacht van 5 op 6 december uit het cellenhuis van Latour te ontvluchten. Na de ontdekking werd de wachtcommandant tevens de hoofdverantwoordelijke persoon, onderinspecteur W., buiten functie gesteld. De arrestanten hebben kans gezien ongestoord een spijl van de luchtruimte door te zagen en door de ontstane opening te vluchten.
Intussen zijn 4 van de ontvluchte daders weer gearresteerd. Oyadele Jona, alias Ootje, werd in de nacht van donderdag 11 december aangehouden. Guillermo Blomhof is op 10 december opnieuw gevangen genomen en de derde arrestant, Leonel Scott, werd afgelopen donderdagnacht in de kraag gevat. De 40-jarige Imro Eckhorst is op vrijdag 19 december weer aangehouden.
Vermoed wordt dat de in verzekering gestelde politiefunctionarissen tegen betaling hebben meegewerkt aan de ontvluchting. Dagblad Suriname heeft van een betrouwbare bron vernomen dat de politieman, die een cutter binnen had gesmokkeld, USD 250 heeft ontvangen. Hangende het verdere onderzoek zijn de aanhoudingen van de onderofficieren M. en M. met 30 dagen verlengd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!