Agent van politie eerste klasse buiten functie

Agent van politie R.D., te werk gesteld bij de Vreemdelingendienst, is onlangs door de korpsleiding buiten functie gesteld. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan ernstig plichtverzuim. De aanleiding van de maatregel is een klacht van de concubine contra de politieman bij de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ). Nadat de korpschef de stukken had bestudeerd, werd de betreffende politieambtenaar buiten functie gesteld. De agent heeft volgens verklaring van de vrouw, haar met de dood bedreigd. Daarbij heeft de verdachte politieman ook vernielingen aangericht in de woning. De vrouw heeft bewust geen aangifte gedaan in het ressort waar zij woonachtig is, maar direct bij OPZ. Hangende het verdere onderzoek blijft R.D. buiten functie.
Opmerkelijk is dat de politie de laatste tijd vaker negatief in het nieuws is. Haast elke dag gaan politiemannen in de fout en op grond daarvan volgen buiten functiestellingen of inverzekeringstellingen. De korpschef heeft recentelijk nog, binnen een dag, zeven politiemannen die betrokken waren in twee afzonderlijke gevallen, buiten functie gesteld. De burgerij vraagt zich bezorgd af wat er met het gedisciplineerde korps aan de hand is.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!