BAVP’er buiten functie gesteld

BAVP. 1De 20-jarige buitengewoon agent van politie S. is buiten functie gesteld en wordt tuchtrechtelijk gestraft. Dit bevestigt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie tegenover Dagblad Suriname. S. is in de nacht van donderdag op vrijdag 12 december met een pro-wagen van Zanderij in de goot beland nadat hij eerst een awarraboom omver had gereden. Dit geval heeft zich omstreeks 01.00 uur in de nacht voorgedaan aan de Kennedyweg ter hoogte van Hannover. De auto liep aanzienlijke schade op.
Tjin Liep Shie zegt dat deze zaak zeer ernstig wordt opgevat, omdat de BAVP’er onder invloed van alcohol verkeerde ten tijde van het ongeluk. Hij blies 245 microgram alcohol tijdens de blaastest.
De betrokken wagen is volgens de korpschef ‘all risk’ verzekerd. De politiebaas geeft aan dat het voertuig een waarde had van SRD 130.000. Politiemannen die betrokken raken bij verkeersongevallen of bij aanrijdingen en aangemerkt worden de veroorzaker moeten over het algemeen opdraaien voor de herstelkosten. Volgens de korpschef zijn de laatste twee bezendingen van de politiewagens allemaal all risk verzekerd. Het onderzoek tegen de BAVP’er duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!