Discussieavond Boks.sr trekt veel publiek

Discussieavond Boks.3Ook dit keer was het publiek goed vertegenwoordigd bij de discussieavond van Boks.sr in de Royal Ballroom van Hotel Torarica. Afgevaardigden en jongeren van de diverse politieke partijen werden in de gelegenheid gesteld om met elkaar te discussiëren over diverse onderwerpen. De jongeren van de NPS, VHP, SPA, Abop en de NDP waren vertegenwoordigd bij dit evenement. Dhiradj Soekhai die de VHP vertegenwoordigde, juicht dit evenement toe en is van mening dat dit soort evenementen vaker georganiseerd moeten worden. Hij geeft in gesprek met Dagblad Suriname verder aan dat ook politieke leiders moeten durven onderling met elkaar te debatteren. Hij was verder verrast met de goede opkomst van de VHP-jongeren en volgens hem was het in ieder geval duidelijk aan wiens zijde de meeste jongeren waren.
Net als de VHP werden de vertegenwoordigers van de andere politieke partijen ook ondersteund door partijleden en sympathisanten. De jongeren van onder andere de VHP, NPS en NDP waren goed vertegenwoordigd. Onder de aanwezigen bevond zich ook minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. ‘Mensen belonen voor hun stem hoort bij de Surinaamse verkiezingen, onze natuurlijke hulpbronnen staan nog steeds in de uitverkoop, de Anticorruptiewet is nog steeds een utopie en het treinenproject is een politieke stunt’ waren de vier stellingen waarover gediscussieerd werd. Aan de debaters zelf was te merken dat bepaalde goed op de hoogte waren van actuele zaken en anderen in mindere mate. Dat bleek onder andere bij de stelling over corruptie, waarbij één van de debaters het verschil tussen corruptie en heling niet kon uitmaken.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!