Afrikaanse oplichter voor een jaar de bak in

De Afrikaan Christian Namezie moet een jaar brommen wegens oplichting. Hij heeft een Canadees via internet weten op te lichten voor US $12.075. De verdachte heeft contact opgenomen met de benadeelde en hem voorgehouden dat hij goed contact heeft bij een Surinaams bedrijf. Hij heeft de benadeelde zo ver kunnen krijgen om geld voor hem te overmaken om zaken daarmee te doen. Het geld welke de verdachte heeft ontvangen, was bedoeld voor de aanvraag van een visum en het openen van een bankrekening. De benadeelde heeft totaal US $ 12.075 voor hem in termijnen overgemaakt, maar kreeg nooit iets gunstig te horen over zijn baan. Kantonrechter Dinesh Sewratan merkte op dat in deze zaak een laptop in de woning van de verdachte is aangetroffen. Deze laptop heeft de verdachte gebruikt om het feit te plegen. “Mensen via internet oplichten is de gewiekste manier, daarom moet men alert zijn voor dit soort praktijken om niet er in te trappen.” De magistraat nam de opgesomde bewijsmiddelen van de vervolgingsambtenaar over en veroordeelde Namezie conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!