122 Surinamers gedecoreerd uit waardering voor hun diensten aan land en volk

Op 24 november, de vooravond van de 39ste herdenking van de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, werden 122 Surinamers, uit erkenning voor hun diensten verricht aan de Surinaamse samenleving, gedecoreerd door President Bouterse. “Vandaag voelen de genen die met goede redenen omkleed in de bloemen worden gezet zich thans gelukkig. Zij voelen zich gelukkig, omdat zij waardering krijgen voor het goede werk dat zij hebben verzet. Ze voelen zich gelukkig omdat ze zich dienstig hebben gemaakt aan land en volk, en daarvoor krijgen ze de nodige erkenning. Deze burgers krijgen de nodige attentie van hun collegae, vrienden, kennissen, familieleden en van de regering van de republiek Suriname. Zij onderscheiden zich van anderen door te bewijzen dat geen enkel voorval, hoe moeilijk het ook mag zijn onoverbrugbaar is. Ze worden niet geleid door de omstandigheden. Zij geven in tegendeel leiding aan de omstandigheden en doen er alles aan om het negatieve om te zetten in het positieve in het belang van het groter geheel. Hiervoor zijn wij als Surinamers hun zeer erkentelijk en dankbaar. Wat wij vandaag doen, vanuit de traditie, is heel goed en wij zullen de traditie moeten voortzetten. De erkentelijkheid welke vandaag getoond wordt is slechts de erkentelijkheid die wij u hier kunnen geven als medemens, maar de grootste onderscheiding met de wijze waarop u zich heeft opgesteld tijdens uw verblijf hier op aarde zal gegeven worden door de heer daar boven” gaf de president aan in zijn toespraak. “Het is een stukje erkenning van het werk dat je elke dag doet. Het werk is pro Deo, vrijblijvend, je doet het uit liefde, omdat je dekt dat je die kennis en ontwikkeling hebt gehad van Allah en je wilt dat doen door dat aan de gemeente terug te geven”, zegt James Lalmahomed, gedecoreerd tot Commandeur in de ere orde van de Palm, voorgedragen door de Surinaamse Islamitische Vereniging, in gesprek met Dagblad Suriname. “Het is een dag die ik totaal niet verwacht had, wanneer je wordt opgeroepen om zo een onderscheiding te ontvangen dan weet je eigenlijk nog niet precies waar het over gaat, maar als je hoort dat je een van de hoogste onderscheidingen hebt, dan zie je inderdaad dat er een bepaalde erkenning wordt gegeven aan wat je in een bepaalde periode voor deze samenleving hebt betekend”, zei Glenn Sedney, gedecoreerd tot Commandant in de ere orde van de Palm met Zwaarden. De president riep alle Surinamers op om stil te blijven staan bij de verrichtingen van deze personen en daaraan een voorbeeld nemen. Deze bijzondere Surinamers hebben getoond de correcte levens en- werk houding aan de dag te kunnen leggen in tijden van uitdaging. Ze hebben niet alleen gedemonstreerd doorzettingsvermogen te hebben maar ook hoe op een opbouwende wijze om te gaan met hun omgeving en met hun medemens. Ze hebben zich op voorbeeldige wijze onderscheiden van anderen door de manier waarop zij zich positief hebben opgesteld. De president gaf ook aan dat velen onder de gedecoreerden al eerder zijn onderscheiden, maar ondanks de onderscheiding door zijn gegaan om het verschil uit te maken. De president moedigde de gedecoreerden aan om door te gaan met het goede werk dat door hun tot nu toe is verricht.

error: Kopiëren mag niet!