HI opent dependance te Atjoni

HI IMG_1102(1)
HI IMG_1102 (2)Na haar deuren geopend te hebben te Albina en Moengo was het nu de beurt aan Atjoni. Op vrijdag 14 november 2014 werd de dependance van het ministerie van Handel en Industrie (HI) te Atjoni officieel geopend. Daar Atjoni nabij de rivier een groeiende handelscentrum vormt met het zuiden, was het meer dan noodzakelijk om ontwikkeling te brengen in dat gebied.
Hoofdkapitein Sampie van het dorp Nieuw Aurora gaf in zijn korte toespraak aan dat hij blij is met de komst van het ministerie in dit gebied. Hij is zeer verheugd dat minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie en de diverse DNA- leden van Marowijne de ontwikkeling in Atjoni ondersteunen.
De DNA-leden Hugo Jabini, Walter Bonjaski en Waldie Ajaiso zijn het allemaal mee eens dat met de opening van de dependance van HI te Atjoni, er belangrijke ontwikkelingen in het gebied zullen plaatsvinden. Zo zal er met de nodige trainingen vanuit het ministerie, werkgelegenheid gecreëerd worden voor de jongeren uit Atjoni en zullen de consumenten beter beschermd worden tegen vervallen producten en prijsopdrijving. DNA-lid Bonjaski drukte de andere ministeries op het hart om HI te volgen. Zo is het een wens van het DNA-lid dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij zich ook vestigt in het gebied.
Voor de HI-minister was het van eminent belang om de dependances in Marowijne op te zetten, zodat er vooral controles kunnen worden uitgevoerd. De bewindsman gaf als zoon van Marowijne aan dat hij ontwikkeling in het district wil brengen die van blijvende waarde is. Wel is de ondersteuning van de lokale gemeenschap van eminent belang. Tot slot feliciteerde de minister de gemeenschap van Atjoni met deze aanwinst.
Na zijn toespraak mocht minister Tosendjojo samen met de voorzitter van Abop, Ronny Brunswijk, het naambord onthullen, waarna het lint werd doorgeknipt.

error: Kopiëren mag niet!