Militair en ex-politieman aangehouden voor beroving

Na goed speurwerk van de politie van Keizerstraat zijn twee verdachten, in deze een militair en een ex-politieman, aangehouden in verband met een beroving aan de Nassylaan. Een ondernemer was met een chauffeur uitgereden met de bedoeling om goederen te leveren. Onderweg naar de plaats van bestemming heeft de militair, die samen met nog een man in een ander voertuig zat, het bestelbusje van de ondernemer klemgereden. De rovers hebben de ondernemer en zijn chauffeur, die een ex-politieman is, ontvoerd en gekneveld achtergelaten aan de Drambrandersgracht. Het slachtoffer werd beroofd van al zijn waardevolle bezittingen. De daders maakten SRD 26.000, een mobiele telefoon en sieraden van de ondernemer buit. Uit het nader onderzoek en verdachtenverhoor blijkt dat de chauffeur, de ex-politieman, bij de politie het feit volmondig heeft bekend. Hij gaf aan dat hij tezamen met de militair het plan had beraamd. De verdachten hadden geen andere keus dan het feit toe te geven. Beide verdachten blijven hangende het verdere onderzoek in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!