Scholen in het district Sipaliwini nog niet gestart

Scholen in het district Sipaliwini, waaronder de OS Makandi en de EBG-school Kajana, zijn naar zeggen van enkele ouders in het district niet van start gegaan. Volgens de ouders zijn op beide scholen maar één leerkracht aan het werk. Naast het feit dat er maar één leerkracht is, is de leerkracht van de Kajanaschool voor een week naar de stad voor een opleiding. De ouders vragen zich af als hun kinderen in het binnenland geen recht hebben op degelijk onderwijs. Zij doen een beroep op het ministerie van onderwijs om de kinderen het recht op onderwijs niet te ontnemen.
Door de jaren heen merken wij dat dit een terugkerend fenomeen is als het gaat om het onderwijsgebeuren in het binnenland. Het tekort aan leerkrachten, leermiddelen en leslokalen zijn meestal de aspecten die een grote rol spelen. Het binnenland kampt vaak genoeg met problemen op het gebied van onderwijs. In een eerder vraaggesprek met de krant gaf de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Ashwin Adhin, aan dat er $20 miljoen beschikbaar is voor scholenbouw in het binnenland. De minister bevestigde ook dat er op onderwijsgebied een achterstand is in het binnenland. Volgens de minister is er sinds 2012 een inhaalslag gepleegd op een achterstand van 20 jaar en zullen alle tekorten in het binnenland voor wat betreft onderwijzerswoningen, ICT-lokalen, scholen, en mediatheken opgeheven worden. De minister deelde ook mee dat er ook aan de voorzieningen van leerkrachten gewerkt zal worden om zo de motivatiefactor op te voeren, want momenteel is het niet aantrekkelijk voor leerkrachten om in het binnenland te werken.

error: Kopiëren mag niet!