Mahinder Jogi: ‘‘Boontje komt om zijn loontje’ voor Brunswijk’

‘Boontje komt om zijn loontje’, zegt VHP-assembleelid Mahinder Jogi wanneer hij de kwestie rond het ontnemen van tekeningsbevoegdheid van de vicepresident onder de loep neemt en wat Ronny Brunswijk nu overkomt. Volgens Jogi moet niet vergeten worden dat de Abop-assembleeleden verraad hebben gepleegd in het parlement bij de verkiezing van de DNA-voorzitter. Dit heeft erin geresulteerd dat Jenny Simons van de NDP werd gekozen.
Door dik en dun heeft de Abop de NDP ondersteund, ook al ging dit ten koste van scheuringen binnen de A Combinatie waar de Abop deel van uitmaakte toen. ‘Nu blijkt dat president Desi Bouterse, Brunswijk een natrap geeft.’ Volgens Jogi vergeet de president dat het Brunswijk is geweest die zijn medewerking heeft verleend voor aanname van de sociale wetten en vooral de amnestiewet. ‘Onbetrouwbaar zijn naar partners toe, niet loyaal zijn, hypocriet en vooral ondankbaarheid’ zijn volgens de VHP’er allemaal karaktereigenschappen van de NDP. ‘Eerdere partners van de NDP waaronder de KTPI, Nieuw Suriname en de PL hebben dit zelf moeten ondervinden.’
‘Dit gedrag van NDP zal zeker consequenties hebben voor de partij na mei 2015. Dan zal Bouterse weer cadeautjes uitdelen om partijen aan zijn zijde te kunnen krijgen. De NDP stelt Brunswijk voor twee keuzes: meerijden met de trein of eruit springen. Als ze eruit springen, zullen de politieke letsels te ernstig zijn. Dus zullen ze maar moeten blijven met hangende pootjes.’
Volgens Jogi is er in het binnenland sprake is van een politieke strijd tussen de Abop en de NDP. De NDP is zich ervan bewust geworden dat indien de vicepresident, die zichzelf Abop’er noemt, voor de verkiezingen ontheffingen zal tekenen voor het aannemen van personen in overheidsdienst, dit de Abop ten voordele zal uitkomen. ‘De NDP heeft dit ingezien en heeft de Abop gedwarsboomd.’ Deze wijze van handelen door de NDP wordt door Jogi betitelt als ‘een oneerlijke strijd’.
Het is geen geheim dat vlak voor de verkiezingen personen worden aangenomen in overheidsdienst. Sedert 1987 had de vp de tekeningsbevoegdheid voor het verlenen van ontheffingen. ‘Maar neen, zo zit de NDP in elkaar. Deze bevoegdheid moet bij de NDP liggen en bij geen enkele andere politieke partij.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!