Man nept winkelier met valse US-dollars

In de maand juli stapte een man een winkel in de Cassialaan binnen en vroeg de winkelier om USD 800 te wisselen in Surinaamse guldens. De winkelier ging ermee akkoord. Het ging om acht biljetten, elk ter waarde van 100 Amerikaanse Dollars. Pas op dinsdag 7 oktober, toen hij de dollars wilde gebruiken is de winkelier erachter gekomen dat de man valse Amerikaanse Dollars aan hem had gegeven. De benadeelde wendde zich tot de politie van Houttuin. Aan de sterke arm hield de winkelier voor dat de verdachte van Hindoestaanse komaf moest zijn. Verdere details over de verdachte had hij niet. De winkelier schijnt nu dus benadeeld te zijn. De tegenwaarde in Surinaamse guldens is hij voorlopig kwijt. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de recherche.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!