Instituut voor Voedselveiligheid en Agrarische Gezondheid in startblokken

Binnenkort zal het ministerie van LVV het Caribisch Instituut voor Voedselveiligheid en Agrarische Gezondheid openen in Suriname. In dit kader is er dinsdag een seminar over agrarische gezondheid en voedselveiligheid gehouden tijdens de Caribbean Week of Agriculture (CWA) op het terrein van de KKF. Dit zegt beleidsadviseur Philip Tjong A Tjoi van LVV. Het instituut zal heten: de Caribbean Agriculture Health and Food Safety Agency (Cafsa). Het gebouw van de Cafsa zal gevestigd zijn op het terrein van LVV aan de Letitia Vriesdelaan.
Nadruk op family farming
“Gedurende het hele evenement doen Caribische organisaties mee aan conferenties, workshops en veldbezoeken”, vertelt Tjong A Tjoi, ook manager van het CWI-evenement. “De gasten, met name de minister van LVV en deskundigen binnen de agrarische sector, zijn sterk onder de indruk van dit evenement”, aldus Tjong A Tjoi. De gasten menen dat zij zo een CWA-evenement nog nooit hebben meegemaakt. Tijdens een meeting heeft de Surinaamse minister van LVV, Soeresh Algoe, een presentatie gehouden over de situatie in Suriname wat betreft family farming. Ook zijn deskundigen uit de regio aan het woord gekomen die hun visie over family farming hebben gedeeld.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!