Dc Joeloemsingh:“Ik handel uitsluitend als dc en niet omdat ik Hindoe ben”

Dc JoeloemsinghIn het programma Apna Apna Ghayaal via Rasonic Televisie is er aangegeven dat districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh geen rekening heeft gehouden met de vastenperiode van de Hindoes (Navratri) bij het verlenen van vergunning voor de Parbo Night Bollywood Edition die het afgelopen weekend in Nickerie is gehouden. “Parbo Night wordt regulier in de laatste week van september gehouden, terwijl de vastenperiode van de Hindoes zich blijft verschuiven”, zegt districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh in gesprek met Dagblad Suriname aan. “Het is niet de districtscommissaris die bepaalt of het individu naar zulke gelegenheden moet gaan, maar het is uiteindelijk de keus van het individu. Want als ik verder kijk, dan moet ik een deel van de markt tijdens de vastenperiode sluiten, omdat er daar dierlijk voedsel wordt verkocht. Voorts moet ik de supermarkten laten sluiten vanwege het feit dat daar geen alcohol verkocht mag worden. Ik ben geen dc vanwege mijn religieuze afkomst, maar vanwege het feit dat ik Surinamer ben en in het belang van elke Surinamer moet werken. Als dc heb ik bepaalde taken en bevoegdheden. Ik kan geen zaken verbieden omdat het mij goed moet uitkomen. Moet ik het slachten van runderen tijdens de Ied-Ul-Adha ook verbieden, omdat ik een Hindoe ben?”, vroeg de dc zich af. De burgervader zegt dat hij uitsluitend handelt in zijn positie als districtscommissaris en niet vanwege zijn geloofsovertuiging. Hij zegt dat hij wel de directeur van Parbo Bier heeft aangegeven rekening te houden met de vastenperiode van de Hindoes en de vastenmaand van de Moslims. “Ik handel als dc en mijn verantwoordelijkheden ken ik”, zegt de burgervader ten slotte.

error: Kopiëren mag niet!