DNA-rapport: Mahinder Jogi

Het rapport van de nationale assemblee Mahinder jogi  1
Deze week belichten wij het DNA-lid Mahinderkoemar Jogi
Fractie: VHP/NF
Periode:2000-heden


1. Op welke verwezenlijking(en) tijdens uw periode als parlementariër bent u het meest trots?

Ik heb tijdens deze laatste regeerperiode als parlementariër vanuit de oppositie niet zoveel kunnen doen. Wel heb ik sinds mijn aantreden in de politiek in 2000, vanuit mijn functie als parlementslid, kunnen meehelpen aan het verwezenlijken en ondersteunen van een aantal zaken zoals de landelijke aanpak van de infrastructuur, de injectie in de rijstsector en de verdere ondersteuning van de agrarische sector. Verder kwam in die periode de Staatsolie-raffinaderij tot stand en werd het bedrijf verder uitgebreid. Ook de scholenbouw en de studiefinanciering zijn ter hand genomen. In Saramacca is het gelukt om het drinkwaterprobleem op te lossen, woon- en tuinbouwkavels aan te leggen, 2 grote muloscholen te bouwen en een kantorencomplex met overheidsgebouwen op te zetten. Natuurlijk moeten we de bouw van de brug te Uitkijk niet vergeten. Ook het herstel van de relatie met Nederland en Amerika was positief.

2. Wat wilt u, indien u wederom tot DNA-lid gekozen wordt, tijdens de volgende zittingsperiode bereiken?

Er is een aantal zaken dat ik nog graag verwezenlijkt wil zien in het district Saramacca waar ik zelf woonachtig ben. Mijn droom is dat elk kind van Saramacca over een eigen bouwkavel kan beschikken. Ik zou graag iedereen van Saramacca bij elkaar willen zien in een klein modern stadje met alle faciliteiten. Voorts zie ik graag de bouw van kantorencomplexen in elk ressort van het district. Een gezondheids- en medisch centrum voor het district, dat steeds groeiende is, is ook nodig. Momenteel moeten zwangere vrouwen bijvoorbeeld nog steeds naar de stad om te bevallen. Met de constante verkeersstroom naar de overige districten toe die via dit district lopen en de vele aanrijdingen die plaatsvinden, is een medisch EHBO-centrum ook een vereiste. Voorts zie ik graag een grote middelbare school, liefst ergens centraal gelegen zoals de 5de rijweg, zodat ook de overigen in de omgeving er gebruik van kunnen maken en de voorziening in leerkrachten gegarandeerd is. Ik ben er ook voorstander van dat de opbrengsten uit de mijnbouwsector deels in de agrarische sector geïnvesteerd worden. De infrastructuur in het land moet verder worden aangepakt en het vergunningenbeleid moet worden bekeken. Verder zal ik de samenleving blijven behoeden voor benadeling en corruptie.
3.Wie verdient volgens u de prijs van ‘beste parlementslid’ over de haast afgelopen regeerperiode en waarom?
Ik heb hier eigenlijk nooit over nagedacht en ik weet echt niet aan wie ik deze titel zou moeten toekennen. Zowel in de oppositie als de coalitie zijn er parlementariërs die opvallen door hun wijze van spreken, hun inzet en de diepgang waarmee zij een onderwerp behandelen en bepreken.
4. Heeft u tips voor uw minder succesvolle collega’s in DNA?
Denk eraan dat je dit ambt vrijwillig hebt aanvaard. De samenleving kijkt naar wat je doet. Dit geldt in het bijzonder voor de parlementariërs uit de districten. Werk hard, wees eerlijk en span je maximaal in om iets te kunnen doen voor de mensen. Neem initiatieven. Droom niet om iets te worden, maar om iets te doen voor je gemeenschap.
Score: goed.
Dagblad Suriname wil graag van u als lezer weten of u kunt meegaan met deze score. Gaarne uw commentaar op onze Facebook-pagina plaatsen

error: Kopiëren mag niet!