Occupanten weer aan de gang

De politie van Santo Dorp moest afgelopen zondag optreden tegen een aanzienlijk grote groep van personen, die illegaal eigendomspercelen van anderen aan de Ephraimzegenweg willen innemen of occuperen. De illegalen hadden in eerste instantie hun eigen naamborden op de kavels geplaatst. In opdracht van de politie zijn de naamborden verwijderd en aan een kant geplaatst. Inspecteur Pelswijk van Santo Dorp geeft aan dat de perceeleigenaren daarna de verzamelde borden in brand hebben gestoken. Dit geschiedde nadat de politie vertrokken was. Opmerkelijk is ook dat kort na het vertrek van de politie, de illegalen wederom het terrein hebben betreden en opnieuw andere borden en markeringen hebben geplaatst. De occupanten hebben op eigen houtje de eigendomsgrond van de gedupeerden met touw in kavels verdeeld en voorzien van naambordjes. De officiële eigenaren vragen zich af hoe lang deze taferelen, waarbij de illegalen de opdrachten van de politie negeren, zullen voortgaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!