Paramaribo Zoo binnenkort drie leeuwen rijker

2Paramaribo Zoo binnenkort drie leeuwen rijker foto 1
2Paramaribo Zoo binnenkort drie leeuwen rijker foto 2“Als alle fondsen voor het verblijf binnen zijn en het verblijf er staat dan zullen de leeuwen pas naar Suriname kunnen komen”, zegt John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo. Diergaarde Blijdorp uit Nederland, is overeengekomen dat drie leeuwen, waarvan twee vrouwtjes en een mannetje, ter beschikking zullen worden gesteld aan de Paramaribo Zoo. De voorwaarde is wel dat er eerst een leeuwenverblijf staat. Mede afhankelijk van hoe snel de fondsen voor de bouw van het verblijf binnen zijn, kan dit nog enkele maanden duren voordat de leeuwen er zijn.
Als eerste activiteit voor het vergaren van fondsen is een sms-actie gestart in samenwerking met Telesur. Altenberg zegt dat dit voorlopig de enige activiteit is maar dat eventueel ook bedrijven en instanties benaderd zullen worden voor financiën, materiaal en dergelijke.
Omdat geprobeerd wordt de dierentuin aantrekkelijk te houden, heeft de leiding besloten weer leeuwen in het dierenbestand op te nemen. Tientallen jaren terug beschikte de Zoo al over leeuwen. Deze roofdieren kwamen helaas op zeer tragische wijze om het leven. De leeuwin die uit haar kooi ontsnapte, werd in de woonbuurt waar zij terechtkwam, neergeschoten. Kort daarna overleed het mannetje, kennelijk van verdriet, nadat hij steeds weigerde te eten. Als de nieuwe leeuwen er zijn zullen die uiteraard ook goed gevoed moeten worden. ‘Het houden en voeden van de dieren kost heel veel geld’, zegt Altenberg , ‘maar tot nu toe is het de Zoo wel gelukt de dieren te verzorgen en is geen enkel dier van de honger overleden. Met de komst van de leeuwen, die uiteraard vlees eten, zal hulp van buiten natuurlijk altijd welkom zijn. ‘
Bij het uitbreiden van het dieren assortiment van de Zoo wordt gekeken naar dieren die niet zo moeilijk te onderhouden zijn qua voeding legt Altenberg uit. ‘We houden het wel realistisch want wij kunnen ons geen olifanten veroorloven maar in de toekomst misschien wel zebra’s.’ Binnenkort start de Zoo met een nieuw project ’verborgen dieren’. Het gaat hierbij ondermeer om aquarium vissen, slangen en kikkers.
De directeur zegt tot slot dat het masterplan voor uitbreiding van de Paramaribo Zoo voortgang vindt. Uitbreiden kost echter geld en op dit moment gebeurd de uitbreiding dan ook stapsgewijs en op basis van de beschikbare middelen.

error: Kopiëren mag niet!