‘Science fiction’ beveiliging nu ook voor Surinamers

Science fiction beveiliging in Suriname 1Met de stijgende criminaliteit zoeken vele Surinamers naar andere manieren dan de traditionele om hun huis en haard te beveiligen. De behoefte aan veiligheid is zo groot dat velen bereid zijn een beetje meer te betalen om alleen maar beter te kunnen slapen ‘s nachts.
Sinds kort is het mogelijk om in Suriname de nieuwste ‘Hollywood science fiction technologie’ aan te schaffen op het gebied van beveiliging. ‘Domotica’ is de nieuwe trend, waarbij je niet alleen kunt genieten van het gemak van de moderne techniek maar waardoor je, je ook een stukje veiliger kunt voelen in je huis. Ook als je niet thuis bent, kun je via een remote systeem controleren of het thuis allemaal ‘dievenvrij’ is. Domotica oftewel huisautomatisering integreert niet alleen techniek en bediening van apparaten binnen in een woning, maar ook van buitenaf naar de woning toe kunnen de apparaten bestuurd worden. Dit door gebruik door een pc, tablet of smartphone via het internet. Je kunt onder andere jouw airco, verlichting, inbraakalarm, beveiligingscamera’s, ramen, deuren, rookmelders, waterkranen, stereo-installatie of zelfs een koffiezetapparaat op afstand bedienen met slechts een tik op jouw mobieltje.
Beveiliging
Het systeem is zeer effectief voor de beveiliging van het huis, omdat men bijvoorbeeld via internet de camerabeelden van thuis kan volgen en ingrijpen wanneer nodig of als men vergeten is het licht uit of juist aan te doen. Men kan ook gebruikmaken van de ‘aanwezigheidssimulatie’, zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Bij een inbraakalarm kan het systeem per telefoon of SMS gelijk doorschakelen naar een bewakingscentrale of de politie.
Veiligheid ook voor ouderen
De techniek kent veel meer toepassingen, omdat alle producten geschikt zijn voor meerdere doeleinden. Zo kun je het ook toepassen voor de zogenaamde ‘mobiliteitsbewaking’ van mensen met behulp van bewegingssensoren en/of camera’s. Als een bewoner thuis een ongeval heeft gehad en hulp nodig heeft, dan wordt dit door het systeem opgepakt en doorgemeld. Dit ‘snufje’ vindt vooral toepassing in woningen voor ouderen, die alleen thuis zijn of mensen met fysieke of verstandelijke beperkingen. De betaalbare technologie is naar Suriname gehaald door Carib Domotics in partnerschap met het securitybedrijf PPS. Je kunt van start gaan met een basispakket en van daaruit net zoveel uitbreiden als je zelf wenst. Het systeem is overigens niet alleen bedoeld voor woonhuizen, maar is ook geschikt voor toepassing binnen kantoren en bedrijven.

error: Kopiëren mag niet!