‘Wij worden beperkt onderwijs te volgen’

1wij“Wij worden beperkt onderwijs te volgen’, is de mening van jongeren geuit tijdens de bijeenkomst voor het avondschoolvervoer dat nu is stopgezet. Deze bijeenkomst werd gisteren gehouden bij het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Jongeren hebben hun mening geventileerd ten aanzien van de stopzetting van het avondschoolvervoer. De jongeren, voornamelijk dames, vinden het een kwalijke zaak. De meesten zitten op avondopleidingen en leggen lange afstanden af om de school te bezoeken.
Zenani Throo, vertegenwoordiger van het NJP die zitting heeft in de commissie van onderwijs en ontwikkeling, gaf aan dat het NJP zijn werk zal doen en zijn stem zal laten horen voor ‘deze gedupeerde jongeren’. ‘Er is een schrijven gericht naar het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling voor een gesprek. Wij hopen dat het gesprek heel snel zal plaatsvinden om dit probleem tot het verleden te doen behoren’, aldus Throo.
Dat het avondschoolvervoer is stopgezet, hebben de studenten vernomen bij aanmelding voor registratie. Volgens de vertegenwoordiger van het NJP gaat het om een grote groep studenten die voornamelijk uit dames bestaat. De jongeren willen weer de beschikking hebben over avondvervoer en zijn bereid om meer te betalen voor buskaarten als het noodzakelijk is.

error: Kopiëren mag niet!