Panka: “Monorath maakt gewoonte van te trappen naar schenen NDP”

De fractieleider van de Megacombinatie, Ricardo Panka, is de kritiek van Nieuw Suriname-parlementariër Harish Monorath beu. In gesprek met Dagblad Suriname geeft Panka te kennen dat Monorath er een gewoonte van heeft gemaakt om telkens een trap te geven tegen de schenen van de NDP. ‘Monorath levert vanuit zijn positie als lid van de Megacombinatie-fractie al zo weinig een bijdrage in De Nationale Assemblee (DNA) en toch nog probeert hij om op bepaalde momenten, wanneer een microfoon hem wordt voorgehouden, te trappen naar de NDP’, vindt Panka. Monorath blijft formeel van de MC totdat anders wordt beslist. De NS’er is volgens de MC-fractieleider één van de mensen die ook een gewoonte van maakt om tegen de leiding van het land en het parlement in opstand te komen. ‘Je kunt luisteren en lachen als er bepaalde uitspraken worden gedaan.’ Panka vindt dat er collegiaal gewerkt moet worden en dat Monorath hem moet komen bewijzen waar hijzelf geen fouten heeft gemaakt.
‘Monorath is topper van een partij waar hij weinig of niets kan bereiken’
‘Monorath is ondervoorzitter van een eigen politieke partij waar hij in principe weinig of niets kan bereiken, dan moet hij ons niet de schuld geven’, benadrukt de NDP-topper. ‘Monorath moet eerst proberen om in eigen huis orde op zaken te stellen, alvorens hij zich het recht aanmeet om tegen een veel grotere partij in het geweer te komen.’ Panka vindt het jammer, omdat Monorath en Premdew Lachman twee leden van NS zijn die vanwege vermoedelijke ontevredenheid over de behandeling die zij gekregen hebben, ervan uitgaan dat zij niet verplicht zijn om aanwezig te zijn tijdens de beraadslagingen, vergaderingen en discussies in DNA. Dat is volgens Panka hun goed recht als zij daartoe besluiten, maar als de leden er werk van hebben gemaakt om ervoor zorg te dragen dat hun schadeloosstelling weliswaar wel veilig wordt gesteld, moeten zij het werk ook adequaat uitvoeren. ‘Het moet niet zo zijn dat hij pas op de vergadering komt, als de Megacombinatie hem iets geeft. Hij moet er ook geen gewoonte van maken dat hij tegen alles en iedereen trapt. Dat getuigt van politieke onvolwassenheid en dit zal dit hem niet verder brengen. De Megacombinatie probeert hoe dan ook een job te doen op basis van de verantwoordelijkheid die zij jegens de samenleving heeft’, aldus Panka.
FR

error: Kopiëren mag niet!