Opleidingstraject ressort Para-Zuid van start

IFHet Duitse InSoPro (Instituut voor Sociale Projecten) doneerde in juni van dit jaar een bedrag van SRD 8.000 aan de ressortraad Para-Zuid. Destijds werd bekendgemaakt dat de donatie zou worden gebruikt om een aantal geselecteerde Paranen een beroepsgerichte opleiding aan te bieden, met als doel hen economisch weerbaarder te maken.
Met een beroepsopleiding of training hoopt Wolfgang Jost, oprichter van InSoPro, tezamen met de voorzitter van de ressortraad Para-Zuid, Theo Jubitana, de weg naar de arbeidsmarkt te verkorten. Bij succes zal het project worden herhaald in 2015. Afgelopen weekend was het zover en werd bekendgemaakt welke jongeren in aanmerking zijn gekomen hiervoor. Het betreft Janis Bruinhard, Omaira Jubitana, Margriet Janomo, Natatja Kariodokrono, Anuska Biswane en Sheriva Pique. Zij zullen middels een traject van tien maanden worden opgeleid tot bijvoorbeeld keukenassistent of administratief medewerker. Een aantal zal zich richten op het verkrijgen of verbeteren van computervaardigheden.
De deelnemers is op het hart gedrukt zich volledig in te zetten een positief resultaat te behalen. Jost heeft zich bereid verklaard om hen, tijdens en na het traject, te helpen aan een stageplek of baan. De Paraan van Duitse komaf zet zich al een flink aantal jaren in om de economische positie van Paranen te verbeteren en werkt nauw samen met de ressortraad Para-Zuid.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!