Gezamenlijke oppositie protesteert tegen gebruik pepperspray

In een vandaag uitgegeven verklaring tekent de gezamenlijke oppositie fractie in De Nationale Assemblee, bestaande uit de VHP, NPS, DA’91, SPA, PL, en BEP, ernstig protest aan tegen het optreden van de regering c.q. de minister van Justitie en Politie, waarbij door de politie wordt opgetreden met peperspray tegen padieboeren in Nickerie. Het is bekend dat de padieboeren in Nickerie opkomen voor hun rechtvaardige belangen, voor de bescherming van hun investeringen, voor een waardig bestaan voor hun zelf en hun gezinnen en waarbij ze heel hard werken en veel risico’s nemen ook in het belang van de totale samenleving.
In dat kader hebben de padieboeren dinsdag in Nieuw Nickerie, gebruik gemaakt van hun grondwettelijk recht van vreedzame betoging. Geen handelingen zijn daarbij gepleegd, die de politie enige aanleiding of recht geeft om peperspray te gebruiken om de betogers uiteen te jagen. Dit beleid is ernstig discriminerend, wanneer we ervaren, dat deze zelfde regering, in gevallen van onwettige occupatie van eigendommen van burgers, nauwelijks enige beleid ontwikkelt om deze misdrijven fundamenteel te voorkomen c.q. te bestrijden, terwijl wanneer burgers op komen voor hun rechtvaardige belangen, deze regering goedkeurt om deze burgers uiteen te drijven met peperspray.
Wij tekenen daarom nogmaals ernstig protest aan tegen dit beleid van de regering c.q. de minister van Justitie en Politie, en roepen de regering om haar verontschuldiging aan te bieden aan deze padieboeren voor dit brute politie optreden en om met de meeste spoed te komen met bevredigende en duurzame oplossingen voor de heersende problemen van de padieboeren en wel in goed overleg, aldus de gezamenlijke oppositie fractie in De Nationale Assemblee (DNA) in een verklaring.

error: Kopiëren mag niet!