Politieman schiet zichzelf dood

De aspirant agent Rayen Chitoe, tewerk gesteld bij het Bid-team heeft zich zaterdagochtend rond 04.00 uur door het hoofd geschoten. Ten gevolge hiervan is hij later op de dag komen te overlijden. Dit drama vond plaats te Leiding 16. Omstreeks 15.20 uur is de politieman overleden in het ziekenhuis. De politie van Santo Boma, inspecteur Bruce, bevestigt dit incident. Het slachtoffer heeft zich ter hoogte van zijn slaap geschoten. Hij heeft zijn dienstwapen gebruikt om zijn leven te beëindigen. Het motief in deze case moet gezocht worden in de relationele sfeer.
Vrijdagmorgen heeft een zekere Bryan getracht zich van kant te maken. Hij heeft met een kaliber 12 ook door het hoofd geschoten. Dit incident vond plaats te Leiding 11. Dit slachtoffer verkeert buiten levensgevaar. Opvallend is dat de laatste tijd suïcide een stijgende trend heeft bereikt. In het korps hebben wij gemerkt dat zowel politiemannen, penitentiaire ambtenaren en militairen de hand aan zich zelf hebben geslagen met behulp van hun dienstwapen. In bepaalde van de gevallen hebben de wapendragers eerst hun partners beschoten en vervolgens zich zelf. Volgens bepaalde elementen worden dit soort moord en zelfmoord gevallen gekarakteriseerd als te zijn het gevolg van ‘tranga lobi’. Liefde is geven, nemen komt niet ter sprake.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!