Parlementariër Doekhie staat achter padieboeren

1Parlementarier Doekhie staat achter padieboerenDe padieboeren, verenigd in de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), hebben maandag een petitie ingediend bij districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh. Zij zijn ook thuis bij parlementariër Rashied Doekhie geweest om hem een petitie te overhandigen. De parlementariër zegt dat de zij altijd welkom zijn bij hem. ‘Elk huis van welk DNA-lid dan ook, is huis van het volk’, zei de parlementariër. Doekhie zegt begrip te hebben voor de padieboeren. Hij zegt dat op elk vlak, waar er handel gedreven wordt, men een goede prijs verwacht. Volgens hem kan niemand ertegen zijn als men opkomt voor verbetering. De parlementariër zegt achter de boeren te staan als zij opkomen voor een betere prijs. ‘Maar jullie moeten ook niet zeggen dat wij niets doen, want wij ploeteren ook dag en nacht om een oplossing voor jullie te brengen’, zegt Doekhie.
Volgens Doekhie zal er geëvalueerd worden, waaraan het ligt dat de boeren geen betere padieprijs hebben. De pelmolenaars bieden hen een prijs van SRD 45, terwijl volgens hun kostencalculatie zij een prijs van SRD 70 per baal moeten krijgen. Hij zegt dat de boeren geduld moeten betrachten. Volgens Doekhie gaat de minister van LVV samen met zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken en dhr. Boerenveen van de Petro Caribe Deal van de week nog naar Venezuela om verdere afspraken te maken. Hij zegt dat hij de delegatie zal ondersteunen. Hij hoopt met het contract terug te komen. Daarna ligt het ook in handen van de verwerkers of zij meer willen betalen aan de boeren. Doekhie heeft de boeren gevraagd zich niet te laten misleiden door politici. Deze week komt de minister van LVV naar Nickerie en Doekhie vraagt de boeren om met hem aan tafel te gaan en mee te denken om een oplossing te vinden.

error: Kopiëren mag niet!