‘Vishnudatt doet opportunistische en niet gefundeerde uitspraken’

Glenn Oehlers, ondervoorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), zegt dat het helemaal niet waar is dat de VHP niet meer wenst samen te werken met de NPS. ‘De VHP heeft geen enkele reden daartoe.’ Dit zegt Oehlers naar aanleiding van een geschreven stuk van Theo Vishnudatt, die in dit stuk beweert dat de VHP bezig is de NPS uit een samenwerkingsverband te forceren. Volgens Vishnudatt zou de VHP geen behoefte meer hebben aan een samenwerking met de NPS, omdat deze partij nauwelijks meer een achterban heeft.
Oehlers noemt de beweringen van Vishnudatt ‘opportunistisch en ongefundeerd’. ‘De samenwerking tussen de VHP en de NPS bestaat al zo lang’, stelt Oehlers. Datgene wat Vishnudatt aanhaalt, is gewoon uit de lucht gegrepen en het is buiten alle realiteit. Ik denk eerder dat het in zijn geval wishful thinking is. Als de VHP deze intentie had, dan was zij in de eerste plaats nooit een samenwerkingsovereenkomst met de NPS aangegaan.
Tenslotte geeft Oehlers aan dat het bestuur van de VHP (partijraad) het komend weekend bijeenkomt met het congres. ‘Zoals het er naar uitziet, zal bij die gelegenheid de intentieverklaring met betrekking tot samenwerking, welke eergisteren door de NPS getekend is, van de zijde van de VHP op deze bijeenkomst bekrachtigd worden’, aldus de VHP-ondervoorzitter.

error: Kopiëren mag niet!