Seedorf krijgt hoogste onderscheiding van president

IMG_0565De voormalige voetballer en trainer Clarence Seedorf is vandaag door president Desi Bouterse benoemd tot drager van het groot lint in de ere orde van de gele ster. Hoewel Seedorf al verschillende onderscheidingen in het verleden in ontvangst heeft genomen, moet deze volgens de president als een ‘heel hoge’ beschouwd worden. Dit, omdat de oude profvoetballer ook een ‘hoge’ Surinamer is. Het staatshoofd benadrukte dat hij dit niet alleen heeft gedaan vanwege zijn constitutionele bevoegdheid, maar uit het grond van zijn hart. Hij is als vele anderen ook een grote fan en bewonderaar is van Seedorf vanaf het begin van zijn voetbalcarrière. Hij is trots dat Seedorf ons land internationaal bekendheid heeft kunnen geven binnen en ook buiten het voetbalveld. Volgens het staatshoofd is Suriname afgelopen zaterdag in een ‘broeja’ gekomen toen wij gehoord hebben dat Seedorf een bliksembezoek aan Suriname heeft gebracht. Jammer genoeg kon hij niet aanwezig zijn bij de verschillende activiteiten wegens zijn verplichtingen in het binnenland. Wat het meest indruk op Bouterse heeft gemaakt is dat de voormalige voetballer nooit zijn roots is vergeten. Seedorf komt steeds op vakantie en vanwege zijn roots vergat hij ook nooit om iets over zijn vaderland te zeggen. ‘Suriname zal je altijd erkentelijk blijven’, aldus het staatshoofd

error: Kopiëren mag niet!