Clifford Marica: “We hebben eindelijk een waardige partner gevonden”

cliffordDe verkiezingen van 2015 zijn slechts enkele maanden verwijderd. Dit betekent dat verschillende politici in de komende periode druk bezig gaan zijn om zoveel als mogelijk indruk op de kiezers te maken. Zo is besloten om de naam van de Progressieve Surinaamse Volkspartij te veranderen naar Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS). De officiële proclamatie van de ‘nieuwe’ partij vindt vanavond plaats in het PSV-gebouw aan de Keizerstraat. Clifford Marica, ex-minister van Handel en Industrie, is de voorzitter van DRS. Hij geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de partij een samenwerking is tussen PSV en de politici onder leiding van hem, afkomstig uit de SPA. Marica zegt dat zijn groep geen voorstander was van het oprichten van een nieuwe partij. Hierdoor was hij al een tijdje op zoek naar een partner die de ideologie van de groep Marica zou kunnen uitdragen. Dit heeft hij in de PSV gevonden. Uiteindelijk werd besloten om de naam te veranderen. Hiermee is de scheuring binnen de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) een feit.
Het is volgens Marica de bedoeling dat deze partij zich sterk gaat maken voor duurzame ontwikkeling en het milieu. De partij gaat daarnaast ook voor rechtvaardigheid, omdat zij vindt dat het inkomen dat Suriname vergaart, op een rechtvaardige wijze moet worden verdeeld. Volgens de DRS-voorzitter wil de partij ook nadruk leggen op ‘het samenleven’. ’We hebben in Suriname een diversiteit aan etnische groepen en willen nog meer benadrukken dat wij verplicht zijn om op een duurzame manier met elkaar samen te leven en met liefde elkaar te benaderen.’
‘Ik heb mijn lidmaatschap bij de SPA op een correcte manier opgezegd’
Afgelopen week heeft Marica zijn lidmaatschap bij de SPA officieel opgezegd. ‘Ik heb mijn lidmaatschap bij de SPA op een correcte manier opgezegd’, benadrukt Marica. Over een eventuele samenwerking met het Nieuw Front, waar de SPA ook lid is, wil de DRS`er nog niets prijs geven. Volgens hem wil de partij zich de komende twee tot drie maanden neerzetten en meer bekendheid geven in de samenleving. De partij heeft zich daarom nog niet uitgesproken over samenwerking als zodanig.
Marica was lange tijd op de achtergrond na de bittere strijd om het voorzitterschap van de SPA. Op 26 september 2009 koos het partijcongres van de SPA niet Marica, de kandidaat van toenmalig SPA-voorzitter Siegfried Gilds, maar Guno Castelen tot partijvoorzitter. De strijd was lang en hard waarbij zelfs de rechter aan te pas moest komen. Uiteindelijk verloor Marica de zaak. Marica vond dat de verkiezingsprocedures van de partij niet naar behoren waren uitgevoerd. Hij zei toen dat hij dat als democraat nooit zou kunnen accepteren.
FR

error: Kopiëren mag niet!