Beijing +20 streeft naar gendergelijkheid

Follow-Up to the outcome of the Millenum Summit: draft resolutionHet 20-jarig bestaan van de ‘UN Fourth World Conference on Women’ wordt in Beijing gehouden. In verband hiermee zullen de landen Ijsland en Suriname op 25 september de eerste ministeriële bijeenkomst organiseren voor het ondersteunen van deze Beijing +20 in de Verenigde Naties. Dit laat de Surinaamse ambassadeur, Henry McDonald weten. ‘Surinaamse ministers zullen deze internationale campagne in volle gang ondersteunen’, laat Henry McDonald weten. ‘Ook in Suriname zullen we actief zijn en ik ben zo trots op vooral mijn jonge landgenoten en vrouwen die meteen dit concept hebben geapprecieerd.’ Het is een campagne waarbij vooral jongeren de toon zullen stellen, omdat zij de boodschap onmiddellijk hebben begrepen, vertelt ambassadeur McDonald. ‘Ook hebben jongeren mij benaderd met interessante concepten, ontwerpen en zelfs filosofische standpunten om mannen te stoppen met geweld tegen
moeders, zusters, dochters en vrienden’, laat de ambassadeur weten. De Verklaring van Beijing en het Platform voor Actie, door 189 landen goedgekeurd, blijft tot op de dag het meest effectieve en uitgebreide beleidskader voor het bereiken van gendergelijkheid.

error: Kopiëren mag niet!