Inbrekers dragen twee kluizen weg

Aan de overkant van de Indiase en de Nederlandse ambassadewoningen hebben vier inbrekers kans gezien om twee kluizen die goed bevestigd waren aan een muur, middels breekwerktuigen te forceren en vervolgens weg te dragen uit een huis. Dagblad Suriname heeft met een familielid gesproken dat aangaf dat het gezin omstreeks 20.30 uur uit huis was. Omstreeks 22.30 kwamen de vrouw des huizes en haar dochter thuis. Niets vermoedend maakte de eigenares het huis open en gingen zij naar binnen. Men zag in eerste instantie een doos met gereedschappen. Eenmaal binnen merkten de bewoners dat alles in het huis overhoop was gehaald. De eigenares is toen met haar dochter weggereden en terstond de politie ingeschakeld. Frappant is dat de bewakers van de Indiase en de Nederlandse ambassadewoningen niets hebben gemerkt van de inbraak. Volgens het familielid blijkt nu dat er heel wat sieraden en geld zijn buitgemaakt. Er zijn camerabeelden waaruit blijkt dat vier mannen die hun trui over hun hoofd hadden getrokken, het pand via de achterdeur zijn binnengedrongen. Uit het beeldmateriaal blijkt dat de daders een uur bezig zijn geweest. De politie van Geyersvlijt heeft deze zaak in onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!