Santokhi: ‘Justitieminister heeft sympathie voor occupanten’

De voormalige minister van Justitie en Politie en de huidige VHP voorzitter en assembleelid Chandrikapersad Santokhi vindt dat minister Edward Belfort van Justitie en Politie sympathie toont voor occupanten die andermans terrein bezetten. Het verbaast Santokhi geenszins dat de minister die moet zorg dragen voor orde en veiligheid in het land, zich Oost-Indisch doof houdt. Santokhi zegt dat deze kwestie beslist niet in de doofpot zal eindigen. Hij waarschuwt de samenleving ervoor dat er ingegrepen zal worden om te voorkomen dat ‘je huis en je erf morgen door anderen bezet gehouden zullen worden’. De voormalige minister beroept zich op het democratische recht waarover het volk te allen tijde beschikt. Via de bevoegde instanties zullen er ook maatregelen getroffen worden, ook al manifesteert de huidige minister een passieve houding. In het parlement zal er een interpellatievoorstel ingediend worden.
‘Gedurende de afgelopen regeerperiode vond ook occupatie van terreinen plaats. Maar toen werden de burgers door de oppositie aangezet om bestaande regeringsprojecten te saboteren. Enkele leden van de toenmalige oppositie, waar ook de NDP deel van uitmaakte, zeiden openlijk aan burgers om huizen te kraken.’
Santokhi beschikt over informatie dat ook in dit geval waar occupanten terreinen van anderen bezet houden, specifiek de opdracht is verkregen van de coalitie om natuurlijke eigendommen van derden te kraken. ‘Het verschil is dat de occupanten de afgelopen regeringsperiode de projecten van de toenmalige regering moesten saboteren en deze keer moeten de occupanten natuurlijke eigendommen van burgers bezet gaan houden.’
Het verbaast de VHP’er dat toen de politie werd gebeld om de opstallen van de occupanten te verwijderen, zij duidelijk hebben aangegeven geen instructies van hoger hand gekregen te hebben om dat te doen. ‘Maar desondanks hebben zij wel hun bijstand verleend om de opstallen te verwijderen. Er is veel meer aan de hand dan we denken’, weet Santokhi.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!