Journalistenprijs gaat naar televisie en printmedia

1journalistenVrijdagavond vond de uitreiking van de Journalistenprijs 2014 plaats. Uit de twintig inzendingen van de mediabedrijven die meedongen naar deze erkenning werden Ivan Caïro van De Ware Tijd en Pieter van Maele van Parbode als winnaars aangewezen in de categorie ‘Printmedia’. De inzendingen werden beoordeeld op actualiteit, eigen nieuwsgaring, onderzoek en invloed op de samenleving. Caïro kreeg deze prijs voor zijn artikel “Justitieel onderzoek naar mogelijke grondfraude Jogi” en Van Maele won met het artikel “Met een jachtgeweer door beschermd natuurgebied”. In de categorie ‘Televisie’ viel Kevin Headly van ATV in de prijzen. Zijn productie “Bestaat Ware Liefde” werd tot beste televisieproductie gekozen.
Geen enkele radioproductie werd goed genoeg bevonden voor een Journalistenprijs dit jaar. Volgens de voorzitter van de jury, Desi Truideman, waren de radioproducties inhoudelijk wel goed, maar ontbrak het aan originaliteit. De jury besloot in de categorie ‘Printmedia’ twee prijzen uit te reiken om zodoende de prijs voor radioproducties op te vangen. De voorzitter vroeg de Stichting voor Bevordering van de Journalistiek in Suriname om de inzenders die niet in de prijzen zijn gevallen bij te praten, zodat zij weten wat zij verkeerd hebben gedaan en de volgende keer met betere inzendingen komen. De volgende editie van de Journalistenprijs is in 2016.

error: Kopiëren mag niet!