Shaquil O`Neil jaar achter tralies

De 18-jarige Harry Shaquil O`Neil is tot een jaar celstraf gevonnist door kantonrechter Marie Mettendaf. De jeugdige verdachte zou op 29 juni 2014 tezamen en in vereniging met zijn comparant E.W. een taxichauffeur hebben beroofd. Volgens verklaringen van de verdachte hadden zij die bewuste dag geen geld, waardoor zij besloten om deze daad te plegen. Zij belden een taxi op en gaven de chauffeur te kennen dat hij richting Vredenburg moest rijden. Toen zij in een onbewoond gebied aankwamen, werd een houwer tegen de hals van de chauffeur gehouden. Hierna werden zijn handen met tie-wrap vastgebonden en zijn geld en mobiele telefoon werden afgepakt.
O`Neil nam dan plaats achter het stuur en reed weg. Het slachtoffer werd onderweg 15 minuten lang in de wurggreep vastgehouden en smeekte de verdachten om hem vrij te laten. Op een gegeven moment zag hij kans om uit het voertuig te springen. Achteraf kreeg het slachtoffer te horen dat de verdachten een bushuisje met zijn voertuig hadden aangereden, nadat zij eerst ook tegen twee andere voertuigen waren aangekomen. Het voertuig heeft hierdoor een behoorlijke schade opgelopen.
Hoewel de ouders van de verdachte bereid zijn voor de schade van het voertuig op te draaien, vond de magistraat toch dat dit er niet toe zou leiden dat zij de strafeis van twee jaar en zes maanden zou verminderen. Vooral gezien het feit dat het om zeer jeugdigen gaat, aangezien de comparant bij de jeugdrechter terecht staat. ‘Jullie moeten God dankbaar zijn dat het niet erger afgelopen is met de man. Jullie hadden helemaal geen plan wat jullie met de man zouden doen, maar jullie hebben hem ook niet achtergelaten, ondanks zijn smeekbeden’, benadrukte de magistraat. Zij week toch af van de eis om de verdachte een kans te geven.
FR

error: Kopiëren mag niet!