38% geslaagden op St. Antoniusschool te Galibi

38 % geslaagdenVan de 21 leerlingen die de zesde klas toets hebben gemaakt op de S.Antoniusschool te Galibi, zijn 4 geslaagd voor mulo, 4 voor lbo en 13 leerlingen moeten de zesde klas overdoen. Dit is het resultaat dat afgelopen donderdag is bekendgemaakt aan een goed opgekomen publiek. Volgens waarnemend schoolhoofd, mw. Nelly Aloema, kunnen de leerlingen het beste uit het kan halen, maar er zijn enkele factoren die een rol hebben gespeeld. Het schoolhoofd is al een jaar vertrokken en is niet meer teruggekomen. De leerlingen konden geen bijles meer volgen. Ook de minimale ouderparticipatie baart de onderwijzeres grote zorgen. Het dorpsbestuur heeft ook geen goed woord over voor het schoolresultaat van dit jaar. ‘Een fijne dag heb ik niet’, zei dorpshoofd Ricardo Pane in zijn toespraak na de uitslag. Van de meisjes is als best geslaagde uitgekomen Rochama Langaman en van de jongens is Bartes Jiniño Alatoe de gelukkige. Deze 2 best geslaagden krijgen in de loop van de komende tijd financiële ondersteuning van het dorpsbestuur voor aanschaf van schoolspullen.

error: Kopiëren mag niet!