Iamgold reikt schoolpakketten uit in Brokopondo

1 Uitreiking schoolpakketten in Brokopondo.1In het kader van het geven van uitvoering aan twee duurzame projecten van Iamgold / Rosebel Gold Mines heeft kapitein Wandels van Brokopondo namens het gezag felicitaties aangeboden aan alle geslaagden van het gebied en de niet-geslaagden aangemoedigd volgend jaar beter te presteren. De leerlingen zijn geslaagd voor mulo en lbo. Daarnaast had hij een boodschap aan de meisjes voor het volgende schooljaar, namelijk dat ze last gaan krijgen van de jongens. “Jongens, val de meisjes niet lastig. Meisjes gebruik je verstand. Jongens laten geld zien dat ze van hun vader genomen hebben, maar de volgende dag zitten ze zonder geld. Hij gaat door met school en jij blijft jaren thuis.” Wandels was de eerste in een rij van sprekers tijdens de overhandiging van schoolpakketten in Brokopondo. Het aantal geslaagden van Brokopondo is dit jaar procentueel iets gestegen, hoewel het nog met meer dan 20% onder het landelijke gemiddelde ligt. Tijdens de presentatie bood Nieuw Lombe nog een klein presentje aan Iamgold voor de projecten om het schoolgemiddelde te verbeteren. De geslaagde leerlingen kregen een boekenrugtas met daarin verschillende spullen. In de rugtas zaten geen spullen zoals potloden of puntenslijpers, maar onder andere woordenboeken en een kaart van Suriname. De minister van Onderwijs en Volksontwikkeling was verhinderd aangezien hij het te druk had met andere zaken. Daarom nam de plaatselijke lerares, mevrouw Filantie, het woord om dank te zeggen voor de schenking van dit jaar. Er zou een optreden zijn van Scholenkoor Klaaskreek, maar vond geen voortgang.

error: Kopiëren mag niet!