Sats Nickerie levert eerste groep afgestudeerden

SATS Nickerie levert eerste groep afgestudeerdenDe Surinaamse Avond Technische School in Nickerie (Sats) heeft de eerste groep afgestudeerden afgeleverd. Het betreft negen personen waarvan 7 voor de studierichting Elektrotechniek en 2 voor de studierichting Werktuigbouwkunde. Het slagingspercentage is 90%. Een student heeft de eindstreep niet gehaald. De vierjarige opleiding is gestart in 2010 en heeft als doel de drop-outs, die na de zesdeklas van de lagere school hun studie hebben onderbroken, op te vangen. Drop-outs van het lager technisch onderwijs, eenvoudige technische school, lager beroepsgericht onderwijs en mulo mochten zich ook aanmelden op de opleiding.
Vorig jaar is er gestart met een derde studierichting, namelijk Bouwkunde. Volgens de coördinator van Sats in Nickerie, John Fraser, is er wel animo in Nickerie vanwege het feit dat steeds meer drop-outs zich komen aansluiten bij de groep. “Velen in de groep zijn ouders, maar zij hebben hun best gedaan”, zegt Fraser. Hij geeft aan dat er toch nog enkelen zijn die vanwege omstandigheden niet verder kunnen op Sats. Fraser is tevreden met het slagingspercentage, dat komt door goed gemotiveerd personeel. “Deze studenten hebben een extra push nodig, omdat zij volwassenen zijn.” Het grootste deel van de geslaagden gaat door met studeren. “Zij kunnen nu toegelaten worden op amto.” Fraser geeft aan dat er landelijk een probleem is met betrekking tot middelen voor het technisch onderwijs. “Met de beperkte middelen hebben wij het toch kunnen klaar spelen door creatief te werk te gaan met de studenten. Het is ons gelukt om de studenten te brengen op het niveau conform het leerplan.”

error: Kopiëren mag niet!