RGD-leiding en VRA vandaag bij Bemiddelingsraad

De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) en de RGD-leiding komen vandaag bijeen bij de Bemiddelingsraad om uit de impasse te geraken. Dit vertelt de secretaris van de Bemiddelingsraad, Wensley Misiedjan, aan Dagblad Suriname. ‘De partijen zullen aangeven als zij overeenstemming hebben bereikt’, zegt Misiedjan. ‘De gesprekken tussen de VRA en de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst verlopen goed’, aldus Misiedjan. De gesprekken gaan over de arbeidsvoorwaardenregeling en de achterstallige betalingen. Wat de stand van zaken is, zal Misiedjan morgen van partijen vernemen.
De VRA had reeds eerder aangegeven dat bij het niet uitbetalen van de achterstallige gelden van de Basiszorgverzekering, zij over zouden gaan tot het voeren van acties inhoudende het stopzetten van de dienstverlening. Naar aanleiding van deze bekendmaking legde de RGD-leiding de kwestie aan de Bemiddelingsraad voor om te komen tot een oplossing van het dispuut. De Bemiddelingsraad had toen beroep gedaan op de RGD-artsen oftewel de VRA om het ultimatum om tot acties over te gaan, te parkeren. Toen hadden beide partijen afgesproken de kwestie te bespreken om tot een oplossing te geraken.
Farzana Abdoel

error: Kopiëren mag niet!