Nieuw echoapparaat voor ‘s Landshospitaal

Vol trots poseren de gynaecologen Satish Mohan en Oliviere Ramkhelawan bij het nieuwe echoapparaat  (foto: Kevin Ngadimin)
Vol trots poseren de gynaecologen Satish Mohan en Oliviere Ramkhelawan bij het nieuwe echoapparaat (foto: Kevin Ngadimin)
Het ’s Landshospitaal is trots om een nieuwe echoapparaat in gebruik te kunnen nemen, nadat de voorloper het na 15 jaar liet afweten. Het apparaat is bestemd voor de afdeling Gynaecologie. Staatsolie Foundation bleek gevoelig voor de roep om een nieuw apparaat. “Jarenlang werd er met het PR-systeem gewerkt en kwamen er honderden aanvragen per maand binnen”, zegt Ninon Brunings van Staatsolie Foundation. Het bedrijf is trots dat er zo snel een nieuw apparaat als vervanging gebracht kon worden aangezien een ziekenhuis zonder echoapparaat een ernstig mankement heeft. “Het is een bijzondere bijdrage van Staatsolie, voor de Moeder en kindzorg en de totale gynaecologische zorg. Samen met Staatsolie gaan we naar een gezondere samenleving”, zegt gynaecoloog Satish Mohan. ‘Het apparaat zorgt voor een pijnloze en niet-belastende diagnose. Het doet een screening en zorgt voor een snelle afhandeling van complicaties’, vertelt Nannan Panday – Gopisingh, medisch directeur van ’s Landshospitaal, tijdens de ingebruikname van de Acuson Helx Evolution S1000, dat € 55.000 heeft gekost.
In samenwerking met het Academisch Ziekenhuis werd er gekeken naar welk apparaat het beste zou zijn voor de doelgroep. Siemens leverde de elektronica en zorgde voor de training die nodig is om het te kunnen bedienen. “We zitten in Suriname in een transitiefase van de gezondheidszorg”, zegt KNO-arts Bean. “Dit betekent dat de zorg duurder wordt en de druk op de ziekenhuizen groter is om een goede zorg te leveren. Daarmee worden ook duurdere apparaten noodzakelijk.” Door te investeren in moderne apparatuur kan er bespaard worden op arbeidskosten, doordat minder mensen meer patiënten kunnen bereiken. Zo zou ook het personeelstekort waar ziekenhuizen mee kampen, verminderd kunnen worden. Intussen is het voor de gynaecologie belangrijke medische hulpmiddel geïnstalleerd en gereed om de doelgroep van dienst te zijn.

error: Kopiëren mag niet!