Noreen Cheung tekende presentielijst wel

anoreenNoreen Cheung van de NDP hekelt het dat gezegd wordt dat door haar toedoen de openbare DNA-vergadering van gisteren werd afgeblazen. Cheung heeft de presentielijst wel getekend. Om ruis binnen de samenleving te voorkomen, heeft het DNA-lid gistermiddag die handeling vastgelegd en gepost op Facebook. ‘Ik heb dat gedaan om te voorkomen dat ik werd beschuldigd van het niet tekenen van de lijst.’ De openbare vergadering van gisteren werd afgeblazen vanwege het gebrek aan quorum, omdat maar 25 leden de lijst hadden getekend. Volgens enkele leden heeft Cheung de lijst niet getekend, terwijl ze aanwezig was. ‘Dat is niet waar. Ik heb de lijst wel getekend. Hoe komt u erbij en wie heeft dat gezegd’, klonk de reactie van Cheung. Zij had als 25e lid de lijst getekend.
Cheung bevestigt het incident van de vorige week tussen haar en fractieleider Ricardo Panka van de Megacombinatie. Echter wenste zij hierop niet in te gaan, omdat het iets was dat zich in de huishoudelijke vergadering had voorgedaan. Dat incident is reeds uitgepraat en geeft zij de garantie normaal aanwezig te zullen zijn op de vergaderingen. De volksvertegenwoordiger schrapte de vorige week haar handtekening van de presentielijst na een ‘woordenwisseling’ met Panka.
Cheung zegt reeds haar verontschuldiging te hebben aangeboden aan de fractieleider. Zij betreurt het dat de vergadering van gisteren werd afgeblazen, omdat zij van plan was publiekelijk haar verontschuldigingen aan te bieden aan het parlement en het volk. ‘Ik heb mijn verontschuldigingen reeds aangeboden aan de fractieleider’, zegt ze en ‘het was de bedoeling om mijn verontschuldigingen publiekelijk aan te bieden aan het parlement en de totale Surinaamse bevolking en te zeggen dat het nooit meer zal gebeuren.’
Cheung zegt de behandeling van drie sociale wetten, met name de Wet Minimumuurloon, de Wet Nationale Basiszorgverzekering en de algemene Pensioenwet, heel belangrijk te vinden. ‘Ik ben er voor het Surinaamse volk. Ik vind deze wetten heel belangrijk en was daarom aanwezig. Het gaat mij om het volk’, aldus Cheung.
DM

error: Kopiëren mag niet!