Belfort: “Ik heb niets misdaan”

Minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, ontkent in de fout te zijn gegaan. De minister zegt dat er onnodig een lastercampagne gestart is met de bedoeling om hem en zijn partij op weg naar de verkiezingen van 2015 te schaden. Belfort wordt door VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien beschuldigt van misbruik van staatsfinanciën om sociale instellingen te gedenken in verband met zijn jaardag. Volgens Belfort heeft hij nooit gezegd dat het geld uit zijn zak kwam, maar dan nog is hij niet in de fout gegaan.
Het gaat om representatiemiddelen die een minister recht op heeft. Deze middelen kunnen worden aangewend voor onder donaties aan sociale instellingen en ondersteuning aan organisaties. Deze middelen kunnen ook worden aangewend om bijvoorbeeld de jaardag van een minister te vieren op het ministerie. Volgens Belfort heeft hij niet hiervoor gekozen. Sinds zijn aantreden als minister van Justitie en Politie gedenkt hij op zijn jaardag sociale instellingen met een bepaald bedrag en wordt die speciale pot aangedaan.
De minister werd op 1 augustus 49 jaar oud en koos er wederom voor om sociale instellingen te gedenken. De 8 instellingen mochten vanmiddag hun waardebon in ontvangst nemen. Volgens Belfort zoekt vooral de VHP naar allerlei zaken om hem aan te vallen. Hij weet dat het de opdracht is van de leiding van de VHP om de gemeenschap op te jutten. De verkiezingen naderen en men zoekt naar verkiezingsissues. Belfort verwacht heftigere aanvallen op weg naar 2015.
Ook in De Nationale Assemblee(DNA) wordt hij constant onder vuur genomen, meent hij. “Men probeert me uit te lokken, zodat ik bepaalde uitspraken kan doen en dan grijpen ze dat aan. Het is een rechtstreekse opdracht van de voorzitter van de VHP om mij te bekladden, omdat ik op zijn stoel zit. Dag en nacht is de VHP met me bezig”, weet Belfort. DM

error: Kopiëren mag niet!