Suriname naar Martinique voor Caribbean Cup 2014

De nationale voetbalselectie van Suriname vertrekt begin september 2014 richting Martinique om mee te doen aan de eerste ronde van de Caribbean Cup 2014. In de eerste ronde is Natio ingedeeld in groep 3 samen met gastland Martinique, Barbados en Bonaire. In groep 4 zitten Puerto Rico, Greneda, Curacao en Frans-Guyana, in groep 5 Antigua & Barbuda, Dominicaanse Republiek, St. Vincent & The Grenadines en Anguilla en in groep 6 St. Kitts & Nevis, Dominica, Guyana en St. Lucia. Bonaire en Frans-Guyana zijn doorgestroomd uit de pre-kwalificatiefase. De nummers 1 en 2 van elke groep gaat over naar de volgende ronde. Ook de overall beste nummer 3 gaat naar de tweederonde. Trinidad & Tobago, Haiti en Guadeloupe zitten al in de tweederonde. Cuba en Jamaica komen pas in de derde ronde in actie. Suriname opent in haar poule op dinsdag 3 september tegen Barbados, op donderdag 5 september volgt Bonaire en zaterdag 7 september is gastland Martinique aan de beurt. De tweede ronde wordt gespeeld tussen 6 en 13 oktober 2014. De wedstrijden van de finaleronde worden tussen 09 en 18 november 2014 in Jamaica gespeeld. Cuba (kampioen Caribbean Cup 2012) en Jamaica (gastland) zijn automatisch geplaatst voor de finaleronde. De nummers 1 en 2 van groep A en B kwalificeren zich voor de Concacaf Gold Cup 2015. De 2 nummers 3 van groep A en groep B spelen een beslissingswedstrijd. De winnaar van deze beslissingswedstrijd eindigt op de 5e plaats en speelt 2 beslissingswedstrijden tegen nummer 5 van de Copa Centroamericana (Midden-Amerikaanse landen) voor een plaats in de Concacaf Gold Cup 2015.

error: Kopiëren mag niet!