Agrarische Productie Adek moet naar kleinere ruimte

De studierichting Agrarische Productie van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) zal, vanwege gebrek aan voldoende ruimte, moeten verhuizen naar een iets kleinere ruimte. De krant heeft vernomen dat deze afdeling van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTW) juist behoefte had aan een grotere ruimte. “De gesprekken hieromtrent zijn nog gaande”, vertelt een medewerker van Agrarische Productie. “We gaan geen verhuizing tegenhouden. Als de hele richting verhuisd moet worden, zullen we dat kenbaar maken aan het FTW-bestuur en aan het bestuur van de universiteit”, vertelt de medewerker. Voorlopig wordt getracht de zaak op te lossen. “Eigenlijk is er nog niets aan de hand”, aldus de medewerker. “Wij willen goede faciliteiten hebben voor de studenten. We willen zeker niet dat onze programma’s in oktober verstoord worden.”
“Er komen nieuwe programma’s en faculteiten erbij. Het aantal studenten groeit ook”, geeft de medewerker aan. “Er is nog niet met het bestuur afgestemd. Er zal vrijdagmiddag vergaderd worden. Bij deze vergadering gaan we kijken als er voldoende faciliteiten zijn in de kleinere ruimte. Want alle studenten en docenten moeten voldoende gefaciliteerd zijn, zodat zij niet gedupeerd worden”, meent de medewerker. “Wij willen geen stagnatie hebben.” Het is niet zo dat de afdeling akkoord gaat, “maar het betreft een punt waarover gediscussieerd moet worden”. “Het is een interne situatie die we met goede communicatie moeten oplossen.”

error: Kopiëren mag niet!